El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi celebra la II Jornada de Cooperació UPV-FISABIO amb molt d'èxit

L'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi celebra la II Jornada de Cooperació UPV-FISABIO amb molt d'èxit / UPV
L'objectiu d'aquesta jornada ha sigut, generar sinergies i estimular noves col·laboracions entre els diferents investigadors i professionals de la Universitat Politècnica de València

El Saló d'Actes de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi ha acollit, la celebració de la II Jornada de Cooperació Universitat Politècnica de València (UPV) i Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO). La inauguració ha estat presidida per Donya Aroa Mira Rojano, regidora de Salut Pública i Polítiques Socials i Igualtat del M.I. Ajuntament d'Alcoi entre altres càrrecs.

Donya Aroa Mira Rojano, regidora de Salut Pública i Polítiques Socials i Igualtat del M.I. Ajuntament d'Alcoi ha sigut l'encarregada de presidir la inauguració de la II Jornada de Cooperació Universitat Politècnica de València (UPV) i Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO).

Aquesta jornada ha tingut lloc en el Saló d'Actes de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi on també han estat presents: Sra.Roser Falip, gerent del Departament de Salut d'Alcoi, D. José Antonio Manrique Martorell, director gerent de la Fundació FISABIO, D. José I. Capella Roma, director de Recerca, Innovació i Transferència de la UPV i D. Juan Ignacio Torregrosa López. Director del Campus d'Alcoi de la UPV.

Aquest programa, POLISABIO (Programa de col·laboració UPV – FISABIO), té com a objectiu generar sinergies i estimular noves col·laboracions entre els diferents investigadors i professionals de la Universitat Politècnica de València (UPV), en els seus Campus de Vera, Alcoi i Gandia, i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), en els seus Departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa, Gandia, Alcoi, Sagunt, València-Arnau de Vilanova-Llíria, València-Doctor Peset, Requena, així com FISABIO- Salut Pública i FISABIO-Oftalmologia Mèdica, ambdues institucions han engegat diferents iniciatives, que donen lloc a projectes de recerca amb gran potencial cientificotècnic, orientant la seua activitat cap a temes innovadors, amb atractiu per a aconseguir inversió pública de diferents programes nacionals i internacionals.

Durant la jornada, s'ha fet la presentació de la II Convocatòria d'Ajudes a Projectes de Recerca i Innovació UPV-FISABIO i per la seua part, l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, ha exposat casos pràctics i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha presentat les línies estratègiques de foment de la R+D+i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i D. Eduardo Viana Doñate.

La jornada ha acabat amb diferents reunions bilaterals.