El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Hospital Verge dels Lliris incorpora un anestesista però no aconsegueix cobrir l'altra plaça vacant

L'Hospital d'Alcoi, imatge de recurs

El gerent del departament, Enrique Barbeito, assegura que "la ciutadania pot estar tranquil·la, ja que rebran l'atenció que necessiten en cada moment, com ha ocorregut fins ara". 
 

No hi ha candidats en la borsa de treball, i la situació allunyada de l'Hospital d'Alcoi tampoc ho converteix en una destinació triada. Tot i això des del departament estudien alternatives com demanar personal a departaments propers o ofertar la plaça com de difícil cobertura.

El Departament de Salut d'Alcoi reconeix la falta d'anestesistes a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, tal com denunciaven des del sindicat mèdic, però asseguren que treballen en solucions i alternatives.

Des del Departament de Salut d'Alcoi concreten la situació de la plantilla d'anestesistes a l'Hospital Verge dels Lliris. Està formada per 12 places, 10 de les quals estan cobertes però 2 estan de baixa temporal per incapacitat, i 5 en reducció de jornada. De les dos places que queden, una s'ha cobert recentment amb un nou anestesista que ha acabat la residència.

Però queda una vacant que no s'ocupa. El gerent del departament Enrique Barbeito assegura que no hi ha candidats a la borsa de treball perquè aquesta especialitat té plena ocupació a la Comunitat Valenciana, a més que "la situació allunyada del departament dificulta que els metges trien aquest hospital per a exercir el seu treball". 

Tot i això, estudien alternatives, com compartir personal de departaments propers que puguen fer guàrdies en l'hospital d'Alcoi, o ofertar places de difícil cobertura. "Som conscients que existeix un dèficit en la plantilla, però la ciutadania pot estar tranquil·la, ja que rebran l'atenció que necessiten en cada moment, com ha ocorregut fins ara", diu Barbeito.