El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Hospital Verge dels Lliris recupera gran part de normalitat

De nou es compta amb recursos per a reobrir el centre auxiliar del Camí a Alcoi.
 

Hi ha 3 persones ingressades en planta per coronavirus i 3 en l'UCI, xifres molt llunyanes del pic patit amb més de 220 ingressats. I també aquest 10 de març recupera l'activitat el consultori auxiliar del Camí a Alcoi.

El departament de Salut d'Alcoi, tot i no estar encara fora de risc, presenta xifres molt positives. Hem reduït dràsticament la incidència en les dos últimes setmanes, i tot i que ara s'ha frenat un poc, ja ens situem en una incidència acumulada de 59 casos per cada 100.000 habitants.

I la millora de xifres es reflecteix a l'Hospital Verge dels Lliris, on han descendit els ingressos de manera notable, i ara mateix hi ha 3 persones ingressades en planta i altres 3 en l'UCI afectades per COVID. També s'ha recuperat part de l'activitat habitual. Ja hi ha consultes, tot i que amb molta activitat telefònica, i en el cas de les presencials sense acompanyants. També s'ha recuperat l'activitat al quiròfan, tot i que segons expliquen des del departament de salut, "amb la limitació de falta d'anestesistes que patim". I en Urgències, l'activitat és de completa normalitat.

Tot i això, es manté un règim de visites i acompanyament que s'explica en el següent gràfic: 

 

La millora de la situació també allibera recursos, i permet que aquest mateix 10 de març es recupere també l'activitat al centre auxiliar del Camí a Alcoi, dependent del centre de salut de la plaça i que ha estat tancat durant els últims mesos.