El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Hostal Savoy posa les seues 29 habitacions al servei dels sanitaris

Després d'un acord signat amb la Conselleria de Sanitat, l'hostal Savoy d'Alcoi habilitarà les 29 habitacions de què disposa per a acollir equip sanitari del departament de l'àrea de Salut d'Alcoi. Amb aquesta iniciativa es vol donar resposta a facultatius d'altres municipis, que amb el tancament dels establiments hostalers a causa de l'estat d'alarma, no disposaven d'allotjament en Alcoi.

El gerent de l'establiment, Ramón Reche, anticipa que al llarg d'aquest cap de setmana podrien començar a allotjar-se els primers sanitaris en l'hostal, la majoria d'ells naturals d'altres localitats, i que amb el tancament d'hotels i altres establiments hostalers a les nostres comarques no disposaven d'allotjament.

L'Hostal Savoy és una d'aquestes instal·lacions que ha hagut de suspendre l'activitat per les restriccions imposades pel Reial Decret, així que no disposant d'hostes poden destinar les seues 29 habitacions a acollir personal sanitari. No seran soles de l'hospital Verge dels Lliris, també acolliran facultatius de centres de salut o de la residència assistida de la 3a edat Mariola (al Preventori). Reche reconeix que el servei es limitarà a l'allotjament -no disposaran de servei de restaurant, per exemple- a causa de la curta plantilla amb la qual s'han vist forçats a treballar mentre dure la crisi sanitària.

L'hostal Savoy forma part de l'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant, la qual té altres 4 establiments més en aquest operatiu. El complex Sant Joan, que es troba medicalitzat, i altres tres per a treballadors: l'hotel Goya d'Alacant i els complexos Alicante Hills i El Plantío.