El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'hostaleria de Castalla no haurà de pagar la taxa de terrasses

Terrassa en Castalla.

L’executiu local preveu l’aprovació de la mesura en el plenari de març, una vegada es coneguen les condicions de reobertura que marque el Govern.

L’Ajuntament de Castalla ha derogat l’ordenança municipal que regula l’ús de terrasses a la via pública en les activitats d’hostaleria i restauració. Els propietaris dels bars i cafeteries no hauran d’abonar la taxa corresponent per l’ocupació d’aquests espais a partir de l’estiu.

L'alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que "aquesta mesura és la primera d'un programa per a reactivar el sector de Castalla, i pal·liar els efectes negatius que la crisi de la Covid-19 ha suposat, ara que el Govern ha permés reprendre l'activitat d'hostaleria dins del programa de desescalada".

Per a ser efectiva, la derogació de l'ordenança ha de ser aprovada pel Plenari Municipal, cosa que podria ocórrer aquest mateix mes. D'aquesta manera, en el moment que l'ajuntament vulga tornar a aplicar aquesta ordenança, haurà de passar-la de nou pel control d'una altra sessió plenària.

S'espera que partir de l'11 de maig, 9 bars i cafeteries del municipi, dels 40 locals d'aquest tipus amb els que compta Castalla, reprendran el seu servei. Els hostalers hauran d'obrir els seus negocis atenint-se a la normativa que ha d'eixir publicada en els pròxims dies al Butlletí Oficial de l'Estat, amb la regulació de l'aforament i les mesures higièniques i sanitàries que els usuaris han de complir.