El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi prepara una setmana sobre l’Holocaust

22 alcoians van ser deportats a diferents camps de concentració durant l’Holocaust.

Amb motiu del Dia de l’Holocaust 27 de gener, l’institut ha preparat unes jornades que versaran sobre aquest fet històric. Presentacions, documentals i xarrades perquè els estudiants entenguen el que va passar als anys quaranta.

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi celebra a la seua II Setmana Holocaust i Deportació. Uns dies en què el centre educatiu commemora la memòria les víctimes de la barbàrie i reflexiona sobre les situacions i fets viscuts. Una forma de despertar als més joves la consciència històrica i crítica

Cinc dies en què els alumnes veuran l’exposició online, “No me olvides”, una mostra fotogràfica de huit llibretes de xiquets i xiquetes realitzats durant l’Holocaust. Es calcula que van ser assassinats al voltant d'un milió i mig d'infants. José Miguel Santacreu, catedràtic d’Història, parlarà sobre els alacantins a Mauthausen i donant peu al documental “Estación de peaje”. En aquest film en el que va participar Francisco Aura, un dels alcoians destinats a aquest famós camp de concentració.

El dia 27, el Dia Internacional de les Víctimes, a les mateixes instal·lacions del centre els alumnes realitzaran un homenatge a les víctimes. Per seguir la setmana amb la pel·lícula “La llum d’Elena” sobre la maternitat i els camps de concentració mitjançant la història d’Elisabeth Eidenbenz. El divendres tancarà la II Setmana Holocaust i Deportació, l'escriptor Carlos Hernández que presentarà el seu llibre "Los últimos españoles de Mauthausen".