El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Andreu Sempere d'Alcoi recorda la vida i obra de l'escriptora Mercè Rodoreda

Xerrada sobre Mercè Rodoreda / IES Andreu Sempere

A l'IES Andreu Sempere “tot l’any és 8 de març”.

El centre educatiu ha celebrat la setmana del 8 de març amb moltes activitats i un "seguiment significatiu de la vaga per part de l’alumnat", segons informen des de l'IES Andreu Sempere. Una de les activitats ha estat la xerrada de Maria Àngels Francés, doctora i professora de filologia catalana a la UA, qui ha contat la història de l'escriptora Mercè Rodoreda.

El centre també ha participat en algunes activitats proposades pel CEFIRE i l’Ajuntament d’Alcoi. L’obra de Rodoreda, autora de “La plaça del Diamant” i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, és, per a Francés, “provocadora i exigent” alhora. Una literatura que parteix dels sons i de les lletres, des d’allò aparentment més insignificant fins a la composició final. Les i els alumnes de 2n de batxillerat han gaudit d’una activitat que complementa el seu aprenentatge a l’aula i van aprofitar per tenir un primer contacte amb la docència universitària.


Més activitats per recordar a les "dones invisibilitzades"


A l'IES Andreu Sempere “tot l’any és 8 de març”. El centre oferirà una exposició sobre dones invisibilitzades de la història, de la mà de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la UA. La mostra està programada per a després de les vacances de primavera.


Es tracta de 14 panells que fan un repàs per la vida i obra de dotze dones “invisibilitzades” a la nostra història del segle XIX i XX. “Spanish women on the rise” és un crit reivindicatiu des del passat per impulsar les dones del futur (les alumnes del centre) a ocupar el lloc que els correspon.


A l’exposició s'estudiarà la vida i l’obra d’Ángela Ruiz, pedagoga; Carmen Dauset, ballaora; Cecilia Böhl de Faber, escriptora; Clara Campoamor, política; Clotilde Cerdà, música; Concepcion Arenal, pensadora, poetessa i dramaturga; Dolores Ibárruri, política i activista; Federica Monseny, ministra; Isabel Oyarzábal, escriptora, diplomàtica i actriu; Mariana de Pineda, lluitadora per la llibertat; Matilde Ucela, arquitecta; i Teresa Claramunt, llibertària.