El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Andreu Sempere d'Alcoi homenatja als alcoians deportats als camps de concentració nazi

Andreu Sempere / AM

L'IES Andreu Sempere organitzarà la III Trobada de la Xarxa “Mai Més” per el desembre de 2020, on participaran joves d’arreu del territori valencià.

L'alumnat de l’IES Andreu Sempere ha organitzat la “I Setmana de l’Holocaust i la Deportació” del 27 al 31 de gener, amb la premissa de què "treballar a l’aula la memòria democràtica no és suficient, si aquests aprenentatges no tenen ressò a la societat on vivim". Altra de les novetats de l'Andreu Sempere és que organitzarà la III Trobada de la Xarxa “Mai Més” per el desembre de 2020, on participaran joves d’arreu del territori valencià.

Els actes centrals seran el dimarts 28 de gener. A les 9:50 hores, al mateix centre, es descobrirà una placa commemorativa de la incorporació de l’institut a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme “Mai Més”. Acte seguit, a les 11, es desplaçaran fins al monòlit commemoratiu al pont de Paco Aura per retre homenatge als 22 alcoians deportats. En un principi anava a assistir Adrián Blas Mínguez, delegat de l’Amical de Mauthausen al País Valencià, però ha excusat la presència per motius de salut. Qui sí que estaran, entre d'altres, són la Consellera de Participació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez; la Coordinadora estatal de les Escoles Associades UNESCO, Luisa Márquez i l’alcalde, Toni Francés.


La varietat d'actes, organitzats pels propis alumnes, començaran el dilluns 27, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. L’alumnat de 3r d’ESO interpretarà un seguit de peces del projecte Músiques de l’Holocaust.


El dimecres 29 es projectarà al centre la pel·lícula La Llum d’Elna, sobre la història d’Elisabeth Eidenbernz i la maternitat d’Elna, de la que vindrà a parlar-nos divendres l’historiador, Luis Manuel Expósito. El mateix divendres 31 de gener, alumnat de 2n de Batxillerat interpretarà Ode an die Fraude (Oda a l’Alegria) de Beethoven al Mercat de Sant Roc a les 11 del matí.