El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi i Dinamarca units per la indústria i l’educació

A maig de 2019 el grup que ha rebut a la delegació danesa viatjarà a Dinamarca per a repetir l’experiència.

Seixanta alumnes i vint professors de la branca de la tecnologia i indústria han treballat durant nou dies perquè els alumnes tinguen més oportunitats a l’hora d’eixir al mercat laboral, proporcionant practiques en empreses estrangeres.

L’IES Cotes Baixes desenvolupa un nou itinerari educatiu internacional col·laboratiu entre el Batxillerat Tecnològic i els Cicles Formatius de l’àrea industrial. L’institut alcoià ha acollit a un total de 38 estudiants i 7 professors de l’institut danés Mercantec de Viborg durant nou dies amb l’objectiu de millorar el currículum dels estudiants i oferir-los la possibilitat de complementar la seua formació en l’estranger.

Fernando Sansaloni, director de Cotes Baixes, senyala que “la nostra intenció és seguir creixent en aquest itinerari internacional. Volem que els nostres alumnes facen pràctiques en les empreses col·laboradores daneses, com la multinacional Grundfos que ens visita aquests dies i que quan tornen a Espanya amb l'experiència adquirida puguen optar a llocs de treball de qualitat. A més, els ajuda a obrir la ment, conéixer altres cultures i formes d'aprenentatge”.

Entre els alumnes danesos i de Cotes Baixes han treballat, en equips, combinant matèria de Batxillerat Tecnològic amb especialitats dels cicles formatius de Fusta, Programació 3D (Arduino), Mecanitzat i Automatització Robòtica, baix la coordinació i assessoraments de vint professors, set d’ells danesos.

El projecte ha sorgit de la col·laboració del centre educatiu danés Mercantec, la Xarxa FP (present en 26 ciutats d’11 països europeus), la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, i diverses empreses daneses com Grundfos.

Magui Candela, Mobility Manager de l’Ajuntament d’Alcoi explica que “es tracta d'una experiència vital molt positiva. Un 66% dels alumnes participants considera que les pràctiques que van realitzar en l'estranger han resultat un factor clau per a trobar un treball”. A més Alcoi és la segona ciutat d’Espanya més activa de la Xarxa FP, per darrere de Barcelona.