El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Cotes Baixes d'Alcoi, únic centre d'FP a Espanya que impartirà el Grau Superior d'Energies Renovables en la modalitat semipresencial

Grau Superior d'Energies Renovables a Cotes Baixes / IES Cotes Baixes
A partir del curs 2018 / 2019

L'IES Cotes Baixes impartirà, a partir del pròxim curs 2018-2019 el Grau Superior d'Energies Renovables en modalitat Semipresencial/Distancia, segons ha informat la Conselleria d'Educació. L'IES Cotes Baixes serà l'únic centre de Formació Professional d'Espanya en el qual es cursarà aquesta formació a distància.

Els alumnes únicament hauran d'acudir presencialment a algunes pràctiques i exàmens. D'aquesta manera facilita la formació professional a totes aquelles persones que per motius laborals o personals no poden assistir de forma regular a les classes presencials. Cal recordar que el centre ja impartia aquest cicle, però en modalitat presencial.

Les eixides professionals dels alumnes que finalitzen aquests estudis són moltes i els permetrà la seua incorporació a empreses capdavanteres en generació d'energia i en instal·lació i manteniment de centrals de producció d'energia solar fotovoltaica, termosolar, eòlica, centrals de cogeneració i de biomassa. Al llarg de dos cursos, es prepara a l'alumne per al disseny, instal·lació i engegada d'instal·lacions d'energia en habitatges aïllats, sistemes de telemida i control en horts solars, camps d'aerogeneradors, subestacions elèctriques i instal·lacions d'autoconsum.

L'IES Cotes Baixes ja havia impartit alguns estudis de forma semipresencial. Des del curs 2008/2009 es troba dins de l'oferta formativa del centre el cicle de Tècnic en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. Un dels principals avantatges que presenta aquest format és que es pot estudiar des de qualsevol lloc, només és necessari tenir connexió a Internet per a accedir a l'aula virtual.