El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Cotes Baixes entra en la primera Xarxa de Centres d'Excel·lència d'FP de la Comunitat Valenciana

L´IES Cotes Baixes
  • Eduació pretén que els centres de la Xarxa siguen referents en innovació a nivell autonòmic en la seua família professional

El centre ha sigut reconegut amb aquesta distinció en la seua especialització d'Automatització i Robòtica Industrial i podrà optar a una ajuda específica del Consell per a continuar sent referent en innovació a nivell autonómic

L'IES Cotes Baixes d'Alcoi ja forma part de la primera Xarxa de Centres d'Excel·lència de Formació Professional de la Comunitat Valenciana. La distinció l´han rebut en la seua especialització d'Automatització i Robòtica Industrial, un dels seus cicles formatius de grau superior dins de la família professional d'Electricitat i Electrònica.  

Aquesta xarxa té l'objectiu de dinamitzar i concretar un projecte comú per a programar i executar actuacions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria de Formació Professional. De fet, aquests centres podran optar a una ajuda específica del Consell per a complir els propòsits marcats. D'aquesta manera, Educació pretén que els instituts d'excel·lència, 9 d'Alacant, 2 de Castelló i 19 de València (30 centres en total), siguen referents en innovació a nivell autonòmic en cada família professional o sector productiu. 

Per a rebre aquest reconeixement, L'IES Cotes Baixes ha presentat un pla d'acció que marca els principals pilars en matèria d'innovació i nous models educatius que aplicarà en els pròxims anys, una de les premisses que s'avaluen a l'hora d'atorgar aquesta distinció.  

El director del centre, Fernando Sansaloni, assegura que “aquesta distinció és sinònim de treball i esforç, un reconeixement a tota la tasca que s'està realitzant per a oferir una formació professional de qualitat i sobretot reconeguda perquè d'una vegada per sempre es trenquen algunes de les barreres que segueixen aparellades als cicles formatius. Està comprovat que els cicles formatius són una finestra formativa i professional de futur i en l'IES Cotes Baixes continuarem treballant perquè la nostra oferta s'adapte cada vegada millor a les demandes professionals”.