El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Cotes Baixes fomenta la integració i l'esport amb unes Olimpíades escolars

Un dels equips participants a les Olimpíades

Alumnes de 2n d'ESO de l'IES Cotes Baixes han participat en els II Jocs Olímpics organitzats per aquest centre educatiu durant la setmana del 31 al 7 de juny. El treball s'ha desenvolupat dins del projecte global COTES OLÍMPIC i en col·laboració amb l'associació ASPROMIVISE.

Els organitzadors de la iniciativa recalquen que l'objectiu ha sigut "promocionar els valors de l'esport i acostar als alumnes la realitat de les persones amb diferents capacitats". Des del dia 31 de maig han estat els alumnes preparant aquesta iniciativa, dividits per equips, han hagut d'anar superant diferents fases classificatòries per a triar una seu olímpica, una mascota, un ball representatiu i crear nous esports que on estiguen presents els valors esportius i que contemplen, a més, activitats per a l'esport adaptat.

Durant el dia de les proves, aquest divendres 7 de juny, s'ha posat en escena tot el treball que s'ha anat preparant al llarg de la setmana. La jornada ha començat amb la cerimònia d'obertura, amb una desfilada de cada continent, seguit d'un ball oriental realitzat per algunes alumnes i alumnes de 2n d'ESO. Seguidament i després d'un temps de calfament, han començat les competicions creuades entre els 4 continents, al final de les quals s'ha realitzat el lliurament de trofeus i medalles. Els esports que s'han jugat no són esports tradicionals, sinó que han sigut creats pels mateixos alumnes, com a part del repte.