El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Cotes Baixes tricampions del Shell Ecomarathon Europe

Eco Demoni / IES Cotex Baixes

L'Eco-Dimoni es proclama campió del Shell Ecomarathon Europe, un campionat de vehicles d'eficiència energètica que s'ha celebrat a Weybridge, en Regne Unit.

Com cada any, se celebra el campionat Shel Ecomarathon Europe, a Regne Unit, on les universitats més prestigioses i els centres tecnològics més importants d'Europa, competeixen per vore qui realitza els millors vehicles d'eficiència energètica. L'acte aquest any ha tingut una localització diferent. En lloc de fer-se a l'Olympic Park Queen Elizabeth, aquesta vegada ha sigut a la pista de proves de Mercedes-Benz World, a Weybridge.

L'IES Cotes Baixes és un d'aquells centres que es presenten i tenen l'oportunitat de participar cada any, i encara es pot estar més orgullosos, perquè aquest 2019 han aconseguit ser tricampions. En 2015 va ser la seua primera participació, quedant tercers, i a partir d'eixe moment tot ha sigut a millor. En 2016 van quedar primers, en 2017 segons, i tant en 2018 com a aquest any han sigut campions totals.

El professor de l'IES Cotes Baixes, Enrique García, assenyala que "des de l'inici de la competició hem tingut els rivals a més de 100 km / kWh de distància però no ens podíem confiar perquè, amb tan sols un registre dels rivals millor que el nostre, faria que ens avançaren en la classificació".

Tot açò no seria possible per l'equip que ha treballat en l'Eco-Dimoni, el vehicle guanyador, on participen els professors Juan Antonio Gómez i Enrique García; i els alumnes, Andrea Sirvent i Emilio Breviá (pilots), Carlos Sellés i Fran Leva (mecànics), Elena García de Raquel García (logística i comunicacions) i José Antonio Gualda (electrònica).

Cal destacar que tant les millores que han implantat com tot el seu treball tant a la conducció com a la part més mecànica, ha fet possible que les seues marques en comparació amb l'any passat hagen sigut augmentades. Si en 2017 aconseguiren passar els 747 km / kWh, aquest any han aconseguit passar els 883 km / kWh.

Segons Juan Antonio Gómez, un dels professors responsables del projecte educatiu Eco-Domini explica que "a causa de la fiabilitat del nostre prototip, i igual que en anys anteriors, hem pogut realitzar prou tandes d'entrenament per a extreure dades de la telemetria i establir les estratègies de carrera idònies per obtenir el menor consum".

I després d'una victòria ben merescuda, tot l'equip ha pogut gaudir d'un cap de setmana a la ciutat de Londres, però això si, amb un premi amb les seues mans.