El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IES Cotes Baixes impartirà el grau superior de Tècnic Superior en Disseny i Moblament

La Conselleria d’Educació ha donat el vistiplau perquè aquest cicle de grau superior es puga impartir per al pròxim curs. L’IES Cotes Baixes serà l’únic centre de la província que tinga aquest cicle en la seua oferta formativa.

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi suma un nou cicle formatiu de grau superior per al pròxim curs. Es tracta de la titulació de Tècnic Superior en Disseny i Moblament. Aquest centre serà l’únic en tota la província que tindrà aquest cicle superior en la seua oferta, i se suma a la família del grau mitjà de Fusteria i Moble.

La Conselleria d’Educació ha sigut l’encarregada de donar el vistiplau a aquest nou cicle, davant la demanda i necessitat que han mostrat empreses de la zona que es dediquen a aquest sector, especialment a la zona de la Foia de Castalla, que hi necessiten contractar professionals formats al sector de la fusta, ja que hui dia, existeix una carència en perfils professionals d’aquest tipus.

Aquest nou cicle serà molt útil a l’interior de la província d’Alacant, ja que aquesta zona es caracteritza per ser tradicionalment industrial.

El cicle de grau superior de Tècnic Superior en Disseny i Moblament proporcionarà especialització en disseny assistit per ordinador, mecanitzat CNC assistit per ordinador i manufactura integrada per ordinador. A més podran participar en el desenvolupament de projectes com La Casa Sostenible, la Caravana Solidària, o el Domo (aula polivalent).

L’IES Cotes Baixes, des de setembre de 2018, compta amb un nou Centre Mecanitzat per Control Numèric Biesse, que és màquina que està a l'última en tecnologia, i en la qual els alumnes reben la formació necessària per a complir amb els objectius que demanen les empreses del sector. 

Des de l’IES Cotes Baixes, que l’opció d’aquest grau no és sols per a aquell que ha finalitzat un grau mitjà o un batxillerat, també pot ser un complement perfecte per a l’especialització de graus universitaris de Disseny, Disseny de Producte o Disseny Industrial.

Aquest cicle garanteix una alta inserció laboral, debut al creixement del sector als últims anys i, a més, gràcies la formació compta amb una part de pràctiques remunerades en una empresa.