El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IES Cotes Baixes rep un finançament d’un milió d’euros al ser seleccionat per formar part de la xarxa de centres d’excel·lència de FP

Aquesta iniciativa està recollida en la Llei orgànica d'Ordenació i Integració de la Formació Professional, i suposa un important impuls a la transformació metodològica i digital dels espais i equips dels centres.

44 centres de tota Espanya i 3 de la Comunitat Valenciana, han sigut seleccionats per formar part d'aquesta xarxa d'excel·lència que té com objectiu crear entorns d'innovació en l'àmbit de la Formació Porfessional i adequar la formació a les necessitats empresarials, entre altres qüestions.

Tan sols 44 centres de les 17 comunitat autònomes espanyoles han sigut seleccionats per ser els impulsors d’ecosistemes innovadors, noves metodologies i últimes tecnologies al servei de la Formació Professional, entre ells, el centre alcoià IES Cotes Baixes. Els altres dos centres de la Comunitat Valenciana han sigut l’IES La Marxadella i el CIPFP Mislata.

D’aquesta manera, el centre que ja ha sigut reconegut amb anterioritat per la seva tasca acadèmica, rebrà un milió d’euros per poder portar endavant plans de qualificació i integració; i passa a formar part d’una xarxa de centres d’excel·lència de Formació Professional.

Els integrants d'aquest ecosistema actuaran com a creadors d'entorns d'innovació, sostenibilitat i emprenedoria en l'àmbit de la Formació Professional, tres eixos transversals fonamentals del nou model d'FP impulsat pel Govern d'Espanya.

Col·laboraran en la detecció de les necessitats dels perfils professionals dels sectors productius, així com en les revisions curriculars de les ofertes formatives relacionades. Mantindran una estreta col·laboració amb les empreses del seu entorn, associacions empresarials i sindicals, centres de formació i entitats del tercer sector per a convertir-se en dinamitzadors de la innovació en tot el territori i promoure la internacionalització.

Aquesta iniciativa està recollida en la Llei orgànica d'Ordenació i Integració de la Formació Professional, i suposa un important impuls a la transformació metodològica i digital dels espais i equips dels centres, la incorporació de tecnologia disruptiva aplicada, la formació del professorat a nivell estatal, el desenvolupament de projectes d'innovació i investigació aplicada, o el treball en xarxa, entre altres.

En la pròxima convocatòria prevista per al 2023 es podran sumar més centres. A nivell de tota Espanya s’han repartit 41’6 milions d’euros.