El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Pare Arques de Cocentaina està d'aniversari amb 50 anys dedicats a l'ensenyança

L'IES Pare Arques de Cocentaina està d'aniversari amb 50 anys dedicats a l'ensenyança /IES Pare Arques
Una sèrie d'actes, com un sopar entre altres commemoren aquest mig segle

L'ensenyança a Cocentaina està d'enhorabona, fa 50 anys que es va fundar l'IES Pare Arques i hi ha moltes activitats per a commemorar-ho.

 L'IES Pare Arques de Cocentaina celebra el cinquantenari de la seua fundació el 1967. Aquests 50 anys dedicats a l'ensenyança fa sentir tant als professors com als alumnes que han passat per les seues aules orgull de la seua evolució i transcendència.

Per commemorar-ho s'estan duent a terme una sèrie d'actes, com el sopar de germanor, a l'Hotel Odon, recollint a 293 persones entre alumnat antic i actual i professorat de totes les èpoques, o lectures.

Àlex Bertomeu, l'actual director de la institució, va presidir el sopar al costat dels exalumnes del centre Rafael Briet, Diputat a les Corts Valencianes i Marcela Richart, Tinent d'Alcaldia de Cocentaina.

En realitat el centre va ser creat el 22 de desembre de 1966, com a Secció Delegada Mixta de l'Institut Pare Vitòria d'Alcoi, però va ser el 16 d'octubre de 1967 quan es va inaugurar oficialment el curs acadèmic i es van iniciar les classes de Batxillerat Elemental.

Per a commemorar el 50 aniversari, han fet uns actes senzills com la realització d’una fotografia col·lectiva de totes les persones que formen en l’actualitat part de l'IES Pare Arques, la inauguració, per part de l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, d’un Tòtem de fusta realitzat conjuntament per l’alumnat del grup de PMAR de 3r d'ESO i l’alumnat del Programa d'Aula Compartida.

A banda s'ha presentat l'escultura realitzada per Anna Reig, s'han llegit uns poemes en anglés, àrab, francés, castellà, grec, llatí i valencià, i per tancar els actes s’ha descobert un panell de fusta amb un pirogravat realitzat per l’alumnat de Segon d'FP Bàsica i pel professorat de Cicles Formatius.

Aquest curs l'aprofitarà l'institut per a fer actes commemoratius dels cinquanta anys d'educació secundària pública.