El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IES Pare Vitòria d'Alcoi participa en un projecte europeu sobre la depressió entre els adolescents

Estudiants participants de l'IES Pare Vitòria / Imatge facilitada per l'IES

Els resultats es poden veure al web del projecte impossible becomes possible.eu.

La impossibilitat de desplaçar-se a altres països a causa de la Covid-19 ha fet que l'IES Pare Vitòria d'Alcoi participe a distància en un projecte de cooperació europea. La trobada correspon a l'Erasmus+ KA-229. La 'delegació de les nostres comarques ha participat un projecte per abordar la depressió entre els adolescents.

Alumnes de l'IES Pare Vitòria han realitzat treball cooperatiu amb estudiants de Dinamarca, Grècia, Polònia i Itàlia. En un principi havien de desplaçar-se a Dinamarca, però la pandèmia no ho ha permés. Després d’aquest treball conjunt, al mes de gener hi hagué una sèrie de conferències i debats al voltant d’aquest tema amb ponents de la categoria de l’organització HEADSPACE, especialitzada en la salut mental.

Aquesta trobada es realitzà a través de la plataforma Google Meet, gràcies a la qual l’alumnat fou capaç de crear productes com ara díptics, cartells informatius o articles periodístics amb altres estudiants d’altres instituts europeus. Els resultats es poden veure al web del projecte impossible becomes possible.eu.

L’alumnat de l'IES Pare Vitòria pot gaudir de l’experiència de compartir coneixements amb adolescents europeus, i d’apropar-se a la cultura dels nostres països veïns mitjançant la interacció virtual. Altres beneficis directes són la possibilitat d’expressar-se en ambients acadèmics en anglés i desenvolupar una actitud oberta i tolerant cap a altres llengües i cultures. Així mateix, es pot constatar la creixent competència de l’alumnat per realitzar treball en grup utilitzant les noves tecnologies.