El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'impacte de les pantalles en els nostres fills: xarrades per a pares i adolescents

Imatge de recurs, via Pixabay.

Les segones jornades de Família i Addicció se centren en les pantalles i en l'impacte que tenen en els nostres fills. Tindran lloc el 27 i 28 de novembre a l'IVAM CADA d'Alcoi, i estan dirigides a la ciutadania en general, especialment als adolescents. No cal preinscripció, però es limitarà l'accés a l'aforament del local.

Intervindrà Marc Masip, director de l'Institut Psicològic de Catalunya, amb una conferència adreçada especialment als alumnes de segon de l'ESO, i a qui parlarà de les addiccions a les noves tecnologies i el projecte Desconect@. Açò serà de matí, per afavorir l'assistència dels escolars des del centre, però de vesprada Masip oferirà una altra xarrada al públic en general sota el títol Massa pantalla?

Montserrat Pons, neuropediatra de l'Hospital Manacor, parlarà sobre com afecta l'ús de les tecnologies en el desenvolupament de la infància. I ja el segon dia de conferències es parlarà sobre les pantalles com un obstacle a les necessitats dels xiquets menors de 3 anys, i la presentació de la campanya Zero Pantalles 0 a 3.

Les Jornades continuen la primera setmana de desembre amb uns tallers per a famílies amb xiquets xicotets, de 0 a 3 anys, que tindran lloc al saló d'actes de la Zona Nord. Les educadores Tere Sellés i Patri Maján organitzaran una sèrie d'espais amb jocs per a famílies. Atenció, perquè per assistir al taller sí que cal inscripció prèvia, al correu appi@alcoi.org.

Les jornades sobre família i addicció estan organitzades per l'Ajuntament d'Alcoi des del Departament d'Atenció Prenatal i Primera Infància, l'APPI; i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, la UPCCA. Tota la programació es pot consultar ací.