El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'incendi crema ja 9.500 hectàrees, no està controlat, però sembla que no avança

  • Dades actualitzades dimarts a les 11:00

Vora 10.000 hectàrees ja han cremat en l'incendi més devastador de la història recent de les comarques centrals. Sembla que no avança i s'està pendent dels canvis de vent i de temperatura. Margarida, Tollos, Fageca, Famorca, Beniaia i La Vall d'Alcalà continuen desallotjats. Alguns dels veïns han estat reubicats en la policía local de Muro.

La Marina Alta i El Comtat està tallada, principalment per a afavorir l'entrada i eixida de vehicles de bombers i el trasllat de veïns. Molts dels desalotjats de Tollos, Margarida, Fageca, Famorc, La Vall d'Alcalà i Beniaia es troben en cases de familiars o primeres vivendes. Però alguns han estat traslladats a Muro, on els atenen voluntaris de la Creu Roja.

300 persones han treballat tota la nit per a tindre les carreteres transitables i vora 26 equips de bombers s'han incorporat aquest dimarts a les tasques d'extinció.

De moment, l'incendi no avança, però el risc per la calor i el vent continua sent extrem

 

 

 

Un avió agafant aigua en Oliva per a l'incendi. FOTO de @Epi_Sergio

 

Informació de dilluns

El vent de llevant que bufa aquests dies no ajuden gens ni miqueta, i cost de perimetrar el foc que crema des de diumenge. Des de moltes poblacions d'El Comtat i L'Alcoià es veuen les flames i s'olora un incendi que també està desprenent molta cendra.

S'han desallotjat totes les pedanies de La Vall d'Alcalà, Beniaia i també pobles d'El Comtat com ara Tollos, Famorca, Fageca o Margarida.

La Guàrdia Civil, bombers i ACIF han col.laborat en les tasques informatives porta a porta per recomanar els veïns, molts d'ells persones majors, que deixen les seues cases com es pot veure en aquest vídeo d'Apunt.

 

 

De moment han cremat més de 6500 hectàrees.

Hi participen desesperadament 170 mitjans d’extinció , dels qual 28 són vehicles del consorci de Bombers d'Alacant, 18 dels bombers forestals, 9 mitjans aeris i més de 160 persones entre Bombers i Bombers forestals.