El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'independent Jordi Silvestre s'incorpora a la llista electoral dels socialistes

Jordi Silvestre (centre) serà l'únic independent de la llista dels socialistes.

Silvestre ha exercit com a docent al col·legi Santa Ana i ha tingut una estreta vinculació amb el món de l'esport i associatiu d'Alcoi. Ha sigut president de la Plataforma "Salvem l'Aqüífer del Molinar" i ha col·laborat amb l'associació SOLC.

Els socialistes reconeixen que per a incorpora a Silvestre han tingut en compte "el seu bagatge en l'educació i l'esport, però sobretot el seu coneixement mediambiental".

 

Jordi Silvestre Jover serà l'únic candidat independent que forme part de la llista electoral del Partit Socialista a les eleccions municipals d'Alcoi. Així ho ha confirmat la cúpula del partit un dia abans que es faça pública la llista definitiva amb què els socialistes concorreran als comicis. Si bé encara no es coneix la posició de Silvestre a la llista, l'alcalde Toni Francés ha avançat que "ostentarà un lloc molt destacat".

Silvestre ha exercit com a docent al col·legi Santa Ana i ha tingut una estreta vinculació amb el món de l'esport i associatiu d'Alcoi. Ha sigut president de la Plataforma "Salvem l'Aqüífer del Molinar" i ha col·laborat amb l'associació SOLC. En la seua presentació pública s'ha definit com una persona "activa, inquieta i treballadora", convençut que "des de dins de les institucions es pot fer més que des de fora". "En certs moments he sigut crític amb la tasca dels polítics, però crec que ara és l'hora d'involucrar-se" ha asseverat el candidat.

L'alcalde d'Alcoi ha assegurat que Silvestre "enriquirà el procés de transformació que els socialistes estan fent a la ciutat d'Alcoi". Entre les qualitats del nou candidat, Francés ha destacat "l'inconformisme", el qual porta a un "compromís polític" i al "treball per a assolir les millores que es volen per a la ciutadania alcoiana".

El secretari general del PSPV-PSOE Alcoi, Jordi Martínez, ha considerat que l'elecció d'un candidat independent com Silvestre respon a una estratègia dels socialistes per a "obrir el partit i les llistes a la societat, aportant a gent sense cap afiliació política".

Configuració de la llista municipal

El partit de la rosa decidira aquest 22 de febrer la llista definitiva amb què concórrer a les eleccions, una llista que alternarà hòmens i dones. D'aquesta manera, sabent que Francés reeditarà el lideratge de la candidatura, es confirma que la segona posició serà ocupada per una dona.

Els noms que ja se sap que no repetiran en la llista són els de la regidora Aroa Mira i el regidor Manolo Gomicia, que deixen la primera línia de la política local després de 8 anys en el govern.