El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Institut d'Investigació del Gelat Artesà estarà a Xixona

Reunió entre Ajuntament i ANHCEA / Ajutnament de Xixona

El nou edifici albergarà també la seu d'ANHCEA i disposarà d'un laboratori totalment equipat, a més de diverses aules de formació homologades per a dur a terme cursos de tots els nivells.

Xixona està molt a prop de ser la seu de l'Institut d'Investigació del Gelat Artesà. El poligon industrial L'Espartal III del municipi terroner acollirà aquesta instal·lació. L'Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA) és qui gestiona aquest institut. Ajuntament i ANHCEA han mantingut una reunió per tal d'accelerar el procés.

'El lloc més dolç del món' havia de tindre l'Institut d'Investigació del Gelat Artesà. Isabel López, alcaldessa de Xixona, indica que el municipi té "el cens més gran de gelaters de tot el país i considerem que és ací des d'on s'ha d'encapçalar el projecte”. El president d'ANHCEA, Marco Miquel, ha agraït “la predisposició de l'Ajuntament de Xixona per a donar suport a la creació de l'Institut d'Investigació del Gelat Artesà, a través de la cessió d'una parcel·la en el polígon industrial L'Espartar III”.

El centre d'investigació estarà situat molt prop del Consell Regulador de l'IGP Xixona i Torró d'Alacant, en un espai que és propietat d'IVACE, i que serà cedit al consistori amb l'objectiu que aquest el pose a la disposició d'ANHCEA. El nou edifici albergarà també la seu de l'associació i disposarà d'un laboratori totalment equipat, a més de diverses aules de formació homologades per a dur a terme cursos de tots els nivells.

En aquest sentit, Miquel ha indicat que “el gelat artesà es fa és molt bo però sempre hi ha voluntat de millorar-ho, d'ací la importància de dur a terme estudis científics i proves que el xicotet empresari per si sol no podria assumir".