El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Institut Joan Gil-Albert i el Conservatori Óscar Esplá fan homenatge a l’escriptor alcoià

Els músics de l’orquestra d’aquest centre oferiran dos concerts amb motiu del 25 aniversari de la mort d’aquesta figura alcoiana, que comptarà amb un repertori basat en poemes de Joan Gil-Albert amb composicions del segle XX i amb la recent obra “Nocturno”.

Amb motiu del 25 aniversari de la mort de l’escriptor alcoià Joan Gil-Albert, l’Institut Alacantí de Cultura, que rep el seu nom, i el Conservatori de Música Óscar Esplá, oferiran dos concerts per a fer un homenatge a aquesta figura de la cultura.

El primer d’aquests concerts se celebrarà en la vesprada del 22 de maig a les 20.00 h, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, i sonaran composicions del segle XX, i “Nocturno”, una obra de Miguel Brotons per a piano i soprano, molt recent, i basada en un dels seus poemes, que serà interpretada per Pilar Moral com a soprano i Jesús Gómez al piano. L’entrada per a aquest concert serà gratuïta, i Jesús Cantos serà l’encarregat de dirigir a l’orquestra del Conservatori.

Per altra banda, el dia 28 de maig, es realitzarà el segon dels concerts, que està dins del cicle “Música Jove a la Casa Bardín”, amb un concert de cambra que ha sigut preparat pel Departament de Composició del Conservatori Óscar Esplá, en el qual s’interpretaran un total de 13 peces que han compost els mateixos alumnes durant aquest curs i que també estan inspirades en textos en prosa i poemes de Joan Gil-Albert. A més també es tocaran obres de Chopin i Albéniz, ja que la mare de l’escriptor acostumava a interpretar peces d’aquests compositors amb el seu piano.