El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'interior pren força: 2.000 visitants més a la Font Roja en juliol respecte a 2019

Font Roja / Alcoy Turismo

Fins al 16 d'agost de 2020, han visitat el parc 2.702 persones. En tot l'agost de 2019, visitaren l'entorn 3.787.

Evitar les aglomeracions és l'objectiu que s'han posat moltes families en l'estiu de 2020. Per aquest motiu, molts han fugit de les aglomeracions de les platges i passen les seues vacances a l'interior a causa de la Covid-19. Les dades no enganyen: en juliol de 2019 visitaren el Parc de la Font Roja 1.894 persones i en el mes mateix de 2020 han sigut 3.944.

Segons indica l'equip de promoció del Parc Natural de la Font Roja, el tipus d'usuaris que visiten són en gran part grups excursionistes familiars per a fer xicotetes rutes i passejar pels voltants del centre de visitants. Altre públic majoritari és gent adulta excursionista i ciclista que solen acudir a primeres hores del matí.

El Parc ha actualitzat les dades de la primera quinzena d'agost. Fins al 16 d'agost de 2020, han visitat el parc 2.702 persones. En tot l'agost de 2019, visitaren l'entorn 3.787. Cal estacar que aquests no són tots els turistes i visitants que acudeixen al parc, ja que són només els que passen pel centre d'interpretació i són comptabilitzats.

A diferència d'anys anteriors, també s'ha notat l'augment de turistes estrangers. Aquests són turistes habituals de la zona de la costa, que tenen la segona residència a les platges alacantines o valencianes i que volen un entorn molt més tranquil en dies concrets.


Durant l'estiu de 2020, segons l'equip de promoció de la Font Roja, atenen més de 125 persones al dia entre setmana, més de 250 persones els dissabtes o fins i tot 400 visitants els calorosos diumenges. Concretament, els diumenges d'estiu han sigut comparables als diumenges de tardor, on el turisme i visites augmenten, ja que molts són els curiosos que veuen els canvis de color dels arbres caducifolis. Altra dada excepcional del 2020 és que la inscripció a les activitats obertes al públic en general s'ha completat en menys de 3 hores.