El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'interior vol liderar el "turisme segur" passada la crisi del coronavirus

Les patronals sol·liciten ERTEs especials perquè l'activitat turística no es recuperarà quan les empreses òbriguen, sinó que tardarà un poc més.

El sector turístic és conscient que serà dels últims en recuperar la normalitat, i des de l'Associació Turisme Alacant Interior busquen ser la primera opció per a "un turisme segur, no massificat, i amb espais oberts, que buscarà el turista nacional i internacional en quant puga eixir de casa".

Els empresaris turístics s'han reunit, per videoconferència, amb el president de la Generalitat Ximo Puig, el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, i el director general del ram, Herick Campos. La idea era analitzar la situació actual i estudiar com recuperar l'activitat. Les nostres comarques estaven representades a la cita per Indira Amaya, presidenta de l'associació Turisme Alacant Interior.

En la reunió ha quedat palés que el sector turístic va ser un dels primers que es va ressentir, i serà dels últims en recuperar-se perquè "no podrà funcionar amb plena normalitat fins que no es generalitze una vacuna". Així, Indira Amaya explica que des de la Generalitat "estudien accions que es fan a altres zones del món en les que la pandèmia s'ha reduït, i no descarten que quan es permeta l'entrada a turistes es facen tests previs a l'embarcament en els avions per a declarar els vols com 'lliures de coronavirus', així com restringir els aforaments i altres accions". I en aquest escenari, és l'interior qui presenta les majors opcions per a convertir-se en "la primera opció turisme segur", amb espais naturals oberts i no massificats. Així, la promoció valenciana del turisme aposta ara pels "valors de qualitat i seguretat que des de sempre han sigut la bandera dels establiments d'interior, previsiblement els més valorats en aquest moment", explica Indira Amaya.

En la reunió també s'ha parlat de les accions que es necessiten per evitar el tancament d'empreses turístiques, i Amaya explica que "s'han compromés a pressionar a les administracions amb competències perquè els ERTEs de les empreses turístiques tinguen un tractament especial, ja que l'activitat no es recuperarà fins temps després que puguem obrir".