El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Literatura, dansa i música es tornen a donar cita en la programació del 9 d'octubre en Alcoi

El regidor de Cultura (esquerra), la regidora de Democràcia Participativa (centre) i una tècnica municipal (dreta).

Les invitacions per a la gala del 9 d'octubre es poden recollir el mateix dimecres 9 d'octubre a partir de les 11 h a la taquilla del Teatre Calderón.

S'apropa la diada del País Valencià i amb ella tot un seguit d'activitats per a commemorar la cultura valenciana en tots els seus vessants. Alcoi ha preparat un programa d'activitats que es desenvoluparà entre el 5 i el 13 d'octubre, amb la novetat que enguany s'obri la sala Àgora perquè diferents entitats alcoianes puguen disposar d'un espai per a difondre la seua activitat. El plat fort tindrà lloc el dimecres 9 d'octubre, amb la gala dels premis i el concert de la Unió Musical d'Alcoi al teatre Calderón.

La tradicional Fira del Llibre en Valencià i de Productes Artesans es desenvoluparà a la Glorieta cada dia del 5 al 9 d'octubre, en horari de 10 a 24 h. El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha confirmat que enguany els estands dels llibreters disposaran de noves infraestructures per fer més accessible l'oferta de llibres als assistents. La Glorieta també acollirà altres activitats, com ara partides simultànies d'escacs el dia 6 a partir de les 11 h, i les dansades populars del grup de danses Sant Jordi per al mateix dia a les 12.30 h.

Per al 7 d'octubre a les 18 h, i també a la Glorieta, està previst un contacontes: "La pedra de les emocions" i un taller de treballs manuals. A les 19 h serà el torn de les actuacions dels alumnes del Conservatori Municipal de Música, que repetiran actuació l'endemà a la mateixa hora. El dimarts 8 d'octubre es presentarà el llibre 'Climes i temps del País Valencià', a càrrec dels seus editors Enrique Moltó i Jorge Olcina, també en la Glorieta a les 18 h. A la mateixa hora tindrà lloc un taller de llenguatge de signes, i a les 13 h un taller de moneders judes.

Gala del 9 d'octubre i activitat al Teatre Calderón

El dia 9 d'octubre el Teatre Calderón acollirà a partir de les 12 h la gala dels premis 9 d'octubre, que enguany reconeixeran a títol individual a l'escriptor Jordi Raül Verdú Ponts i al Club d'Amics de la UNESCO a títol col·lectiu. La gala serà presentada per l'actriu Neus Agulló i el manifest el llegirà el periodista Javier Llopis, tot acompanyat pel concert de la Unió Musical d'Alcoi. El Teatre Calderón també acollirà altres dues activitats, d'una banda la representació teatral de la companyia La Dependent, amb l'espectacle 'Separeu-vos junts!', l'11 d'octubre a les 20.30 h, i de l'altra el concert oferit per Joan Isaac i Andreu Valor sota el nom 'Sense perdre la cançó'. Les entrades per a tots dos espectacles es poden adquirir en la taquilla del teatre i en la web ticketalcoi.

Activitat a la sala Àgora

Els dies 8 i 9 d'octubre diferents entitats alcoianes estaran presents a la sala Àgora per a donar a conéixer la seua activitat. L'Associació Manos Unidas organitzarà un taller de pintura de cares per als més menuts. L'Agència Adventista de Desenvolupament i Recursos Assistencials (ADRA) projectarà dos vídeos: 'Todos pintamos en el mundo... añade tu color" i "Proyecto ECA Oriente". L'Associació de Persones Sordes d'Alcoi i Comarca també projectarà un vídeo.