El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE aposta per la indústria 4.0 amb 12 milions d'euros en ajudes

Polígon d'Ibi / Matymol
Els projectes de transformació digital són el futur del sector

L'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) ha elevat en 2018 fins als 100.000 euros les ajudes per als projectes de transformació digital 4.0. Es tracta d'un increment del 60% pel que fa al màxim de les ajudes de l'exercici anterior. El cost màxim que pot arribar a finançar l'IVACE per projecte de digitalització dels processos i de la cadena de valor pot arribar fins als 400.000 euros.

L'Institut, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha publicat les convocatòries d'ajudes per a projectes d'I+D individual (PiDi), I+D en cooperació (PidCop), Innovació de processos (InnovaProc), Innovació de Producte (InnovaProd), Innovació en Indústria 4.0 (Innova40) i Innovació en solucions tecnològiques (InnovaTeic). Estan dotats d'un pressupost de 12 milions d'euros, s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i Empresarial d'IVACE.

"Anem a seguir prevalent les intensitats d'ajuda en funció de la grandària d'empresa, de la cooperació amb organismes d'investigació, o la contractació de nou personal altament qualificat", explica Júlia Company, directora general de l'IVACE.

El termini per a la presentació de les sol·licituds s'obri el 26 de febrer i finalitza el 26 de març de 2018 per als programes d'Innovació (InnovaProc, InnovaProd, Innova40 i InnovaTeic) i el 27 de març per als de I+D (PiDi i PidCop).