El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE cedeix a AIJU els drets de superfície de l'edifici que ocupen a Ibi

La directora de l'IVACE, Júlia Company, amb representants dels institus tecnològics AIJU, AIMPLAS i ITE
L'acord és per un màxim de 99 anys i a canvi d'un cànon anual

Confien així dotar a l'institut tecnològic del Joguet de "major autonomia i capacitat de gestió". És una de les mesures que es prenen des de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial per a "dotar de major estabilitat a aquests centres".

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha cedit a tres instituts tecnològics els drets de superfície dels edificis que utilitzen. Es tracta de l'Institut del plàstic, Aimplas; i l'institut de l'Energia, ITE, tots dos ubicats a Paterna; i l'institut del Joguet, AIJU, a les nostres comarques, concretament as Ibi.

Des de l'IVACE informen que es tracta d'una decisió per a "dotar de major autonomia i capacitat de gestió" als instituts tecnològics. L'acord de cessió tindrà una durada màxima de 99 anys i s'abonarà un cànon anual a l'IVACE, tot i que no s'especifica la quantitat. Aquesta cessió permet, segons expliquen des de l'IVACE, que els instituts tinguen "un marc patrimonial estable, que els proporcione la solvència necessària per a dur endavant nous projectes, desenvolupar noves infraestructures o el manteniment de les ja existents, i crear les condicions necessàries per accedir a altres fonts de finançament".

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, diu que amb aquest acord "tanquem una llarga etapa de gestions per part de l'IVACE per a donat una major estabilitat a aquests centres". Entre altres mesures ací s'inclouen, per exemple, la bestreta del 100 per cent de les ajudes que l'IVACE concedeix als instituts, o l'establiment d'una línia de finançament amb càrrec a fons propis de la Generalitat i vinculada a polítiques d'innovació.

Però des de l'IVACE continuen treballant per, com explica Company, aconseguir un "nou marc de col·laboració que recupere la funció pública dels instituts tecnològics i ens permeta avançar cap a un nou model productiu". L'objectiu és garantir la cooperació i coordinació entre els 11 instituts tecnològics valencians, així com "una participació empresarial variada i distribuïda, coherent amb la realitat de les empreses de la Comunitat Valenciana".