El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE destinarà 2,38 milions d'euros per a la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Júlia Company, directora general de l'IVACE, en una visita al Campus d'Alcoi de la UPV

Particulars com empreses de la Comunitat Valenciana podran optar a aquestes ajudes amb un termini de sol·licitud fins al 31 de desembre de 2019.

La unitat d'Energia de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), destinarà 2,38 milions d'euros per a facilitar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Amb aquestes ajudes podran ser beneficiats tant particulars com empreses de la Comunitat Valenciana, amb un termini de sol·licitud fins al 31 de desembre de 2019. Cal recordar que aquestes ajudes es troben dins del Pla Moves, fons que procedeixen del Fons Nacional d'Eficiència Energètica.

Ara bé, pel que fa a la quantia, per a particulars, comunitats de propietaris i entitats, la subvenció serà d'un 40%, i en el cas de les empreses un 30%. I també cal afegir que l'altre 30% restant, el destinaran a la implantació de sistemes de bicicletes elèctriques tant de manera pública com per a l'àmbit empresarial.

Segons Júlia Company, directora general de l'IVACE, el foment de la mobilitat urbana sostenible "exigeix donar prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics".