El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE es compromet a no perdre el servei del CEEI Alcoi

Façana del CEEI/AM
Acomiadats 5 dels 7 treballadors del Centre Europeu d'Empreses Innovadores d'Alcoi

Tot després que s'ha acomiadat a 5 dels 7 treballadors. A hores d'ara tan sols queda el director i un tècnic, i tot indica que en poques setmanes podria entrar en concurs de creditors. Tot i això, des de la conselleria d'economia recalquen el compromís de mantindre d'alguna manera el servei que ofereix el CEEI a les empreses de la comarca.

El CEEI (Centre Europeu d'Empreses Innovadores d'Alcoi) allarga la seua agonia. Segons ha publicat Radio Alcoy i ha confirmat Aramultimèdia, s'ha acomiadat, mitjançant un expedient de regulació d'ocupació a 5 dels 7 treballadors que tenia el CEEI. Actualment tan sols queden el director, Roberto Payá, i un tècnic. Segons fonts de l'IVACE, és molt probable que en poques setmanes s'acomiaden a aquestes dos persones i el CEEI entre en concurs de creditors.

Tot i això, des de l'IVACE i la conselleria d'economia mantenen el compromís de no perdre el servei que ofereix el CEEI a les empreses de la comarca. La directora general d'Indústria, l'alcoiana Julia Company, reconeix que la situació econòmica del CEEI és preocupant per la falta de liquiditat. Els treballadors no cobraven des d'abril, i els bancs no ofereixen crèdit. Així les coses, el CEEI no pot facturar i, per tant, justificar la subvenció que rebia de la Generalitat Valenciana. Amb la reducció de despeses en nòmines, la intenció de la Generalitat és aconseguir un organisme viable que puga recuperar el suport de les entitats financeres, i així recuperar la subvenció de 400.000 euros anuals que rebia el CEEI.

Tot i això, si el CEEI finalment haguera de desaparéixer, la Generalitat ja ha mostrat la seua intenció de crear un servei alternatiu per assessorar i fomentar la creació d'empreses.

Curiosament, el CEEI no para la seua activitat i manté les jornades programades. Així, aquest dijous 14 d'abril està prevista una jornada sobre instruments financers i línies d'ajuda a emprenedors i empreses. La jornada està dirigida a emprenedors, gerents, responsables d'I+D+I i Pymes innovadores. Comptarà amb la participació de Javier Minguez, cap de l'àrea d'empreses i associacions de l'IVACE, qui explicarà els diferents programes d'ajudes d'IVACE Innovació.