El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE reduirà en un 90% els tràmits per sol·licitar ajudes per a empreses i entitats amb l'aplicació 'Solicit@'

L'aplicació 'Solicit@' estarà disponible a partir de gener, per a les convocatòries d'ajudes de 2019 que estan previstes que es publiquen en el primer trimestre de l'any.

Empreses i entitats només hauran de presentar informació de les seues dades generals la primera vegada que sol·liciten una ajuda. Si ja han demanat ajudes anteriorment, hauran de comprovar a través de l'aplicació que les dades estan correctes i si no actualitzar-los.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, en col·laboració amb l'IVACE, ha creat l'aplicació 'Solicit@' per a simplificar, agilitar i facilitar a empreses i entitats els tràmits a l'hora de sol·licitar una ajuda a les diferents convocatòries de l'Institut.

El procés que es duia a terme fins ara era el de presentar diversos formularis amb les seues dades generals i amb les dades el projecte a realitzar cada vegada que es sol·licitava alguna ajuda. Ara, amb l'aplicació 'Solicit@', les empreses i entitats només hauran d'introduir les seues dades generals la primera vegada que demanen una ajuda. En el cas que ja ho haja fet en anys anteriors o en el mateix any natural, hauran de comprovar que la informació disponible és la correcta. Des de la pàgina web de l'IVACE es podrà accedir a l'aplicació 'Solicit@', introduir el NIF i així revisar la informació que consta en la base de dades està actualitzada i si no fer-ho.

Júlia Company, directora general de l'Institut, assenyala que "'Solicit@' suposa un pas més en l'estratègia de la conselleria d'Economia i de l'IVACE d'acostar de manera àgil i eficient l'administració al ciutadà". A més, afegeix que "volem que cada vegada més empreses i entitats compten amb l'IVACE a l'hora d'emprendre nous projectes innovadors, d'eficiència energètica, per a fer-se lloc en nous mercats i per a promocionar un entorn de qualitat dotat amb els serveis i infraestructures adequats. I per a açò hem de facilitar-li al màxim els procediments".