El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE destina 5 milions d'euros a projectes d'autoconsum elèctric

Imatge genèrica de recurs

S'han presentat 92 sol·licituds en tota la Comunitat Valenciana.

L'Institut Valencià de Competitivitat ha llançat la tercera edició d'ajudes per a impulsar les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica, i explica que ja han rebut 92 sol·licituds, una elevada xifra.

En l'edició de l'any passat es van finançar part de 48 projectes amb un total de 2 milions d'euros, i enguany el pressupost ha pujat fins als 5 milions d'euros per tal de donar cabuda a tots els projectes possibles.

La subvenció, d'un màxim de 200.000 euros, permet costejar fins al 45 per cent dels projectes d'autoconsum que s'instal·len en comunitats d'energies renovables, ajuntaments o comunitats de propietaris. Amb estes instal·lacions, "la ciutadania pot organitzar-se per a produir, autoconsumir, gestionar i emmagatzemar la seua pròpia energia, generant beneficis no sols energètics sinó també mediambientals, econòmics i socials als membres de les localitats on tenen la seua activitat".

El conseller d'economia Rafa Climent explica que esta ajuda és un "compromís de la conselleria i IVACE energia per este tipus de comunitats, que contribueixen a la democratització energètica, i en la que els ciutadans i ciutadanes es converteixen en part activa que participa i es beneficia de la producció, gestió i consum de l'energia en l'àmbit local".