El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVACE reuneix als 11 instituts tecnològics valencians per fer front al Covid-19

Julia Company, Rafa Climent i Vicent Blanes a una visita a AITEX

El principal objectiu és la producció homologada de diferents materials: màscares, viseres, respiradors, gels hidroalcohòlics…

El teixit empresarial valencià es mobilitza, també, per fer front a la crisi sanitària creada pel Coronavirus.

La Conselleria d'Economia, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), juntament amb els 11 instituts tecnològics valencians han establit línies de treball. Cal destacar que a les nostres comarques estan presents dos d'aquests instituts: l'institut del joguet a Ibi (AIJU) i el d'innovació tèxtil (AITEX). Els 11 instituts es coordinen amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT).

Les línies de treball creades pels instituts estan centrades en la producció homologada de diferents materials (màscares, viseres, respiradors, gels hidroalcohòlics…) a més de desenvolupar diferents iniciatives per a optimitzar la distribució de medicaments a malalts crònics i evitar el seu desplaçament als centres sanitaris.

L'homologació de productes sanitaris per part dels instituts tecnològics es fa més necessària, si cap, per a garantir la qualitat dels productes requerida en l'àmbit d'ús sanitari, davant la gran mobilització social i empresarial que està portant iniciatives voluntàries per a ajudar a pal·liar la situació generada.

 

Més iniciatives

Una altra línia de treball iniciada per part dels instituts tecnològics i l'IVACE que es posarà en funcionament, en els pròxims dies, és una plataforma en línia, per a facilitar la comunicació i interacció entre empreses subministradores de productes i serveis sanitaris i unes altres que requerisquen aquests.

Tal com confirmen des d'IVACE, "al llarg dels pròxims dies, començarem la difusió d'aquesta eina gratuïta, en col·laboració amb els instituts tecnològics, que, sens dubte, contribuirà a pal·liar les necessitats de les nostres empreses davant la situació generada per aquesta pandèmia".

L'òrgan que pertany a la Conselleria d'Economia també indica que "des del principi d'aquesta situació, estem col·laborant amb les empreses i amb el Consell, a través de l'IVACE, per a ajudar-los a aconseguir al més prompte possible la normalitat i tornar als nivells d'abans de la crisi i, fins i tot, eixir enfortits".