El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVAM CADA Alcoi aspira a ser seu d'un esdeveniment internacional d'art digital

La biennal d'art digital 'The Wrong' se celebrarà de l'1 de novembre de 2019 a l'1 de març de 2020. Serà la quarta edició d'aquest esdeveniment, ideat per l'il·licità David Quiles en 2013.

Alcoi ha sigut preseleccionada per a participar en la Biennal d'art digital 'The Wrong', una iniciativa que reuneix una àmplia selecció d'obres d'art digital dins i fora d'internet. L'IVAM CADA Alcoi es postula com una de les seus d'aquesta biennal. De moment s'està a l'espera que els responsables del projecte estudien la viabilitat de l'espai perquè puga acollir activitats.

'The Wrong' no és una biennal d'art exclusivament en línia. Des de la seua primera edició en 2013, el contingut es divideix en ubicacions en línia i fora de línia per tot el món. Els pavellons en línia són espais virtuals comissariats i accessibles al públic on s'exhibeixen obres d'art digital.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis, reconeix que la participació de l'IVAM CADA es pot articular de diferents maneres: "des d'allotjar un router a partir del qual els visitants puguen accedir amb els seus propis dispositius a les obres d'art, fins a organitzar activitats, taller i taules redones". Llopis avança a més que en cas de ser seleccionada, l'IVAM CADA comptaria amb els seus propis comissaris d'exposició, el qual atorgaria major entitat a l'espai d'art alcoià dins de la biennal.

En les seues anteriors edicions, 'The Wrong' ha tingut presència en més de 300 pavellons i 80 ambaixades en llocs tan dispars i remots com Sibèria, Atenes, Melbourne, Zagreb, Moscou, Toronto, Nova York, Berlín o Xangai. Amb la seua quarta edició l'esdeveniment aterra a València, on ubicarà la seua seu principal, al Centre del Carme Cultura Contemporània.

En la tercera edició, de novembre de 2017 a gener 2018, va registrar 12 milions de visitants, i van participar 1.621 artistes seleccionats per 124 comissaris. El seu treball va estar exposat en 114 pavellons en línia i es van organitzar 78 esdeveniments en 38 ambaixades per tot el món.