El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVAM CADA ALCOI estrena cicle d'exposicions l'1 de març

Façana de l'antic 'Monte de Piedad', actual IVAM CADA ALCOI.

Les exposicions romandran a l'IVAM CADA ALCOI fins al 16 de juny en horari de dimecres a dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d'11 a 14 h.

Dues noves propostes s'incorporen al centre d'art d'Alcoi, d'una banda 'Tota la ciutat parla d'això', pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM; i de l'altra 'Art-Comportament', de l'incombustible artista alcoià Solbes Arjona.

La inauguració de totes dues exposicions està prevista per a aquest divendres 1 de març a partir de les 20 h, acte amenitzat amb música i a la finalització del qual se servirà un vi d'honor. Les exposicions romandran a l'IVAM CADA ALCOI fins al 16 de juny en horari de dimecres a dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d'11 a 14 h.

'Tota la ciutat parla d'això'

Un dels eixos fundacionals de la col·lecció de pintura espanyola de l'IVAM és el conjunt d'obres d'artistes associats a l'informalisme espanyol, representat per Antoni Tàpies, Manolo Millars i Antonio Saura. En les tres dècades de la seua història, l'IVAM ha anat augmentant aquest patrimoni pictòric amb obres d'artistes nacionals pertanyents a generacions més joves. En aquest sentit, l'exposició presentarà també el treball d'autors que des de València van fer el pas cap a l'abstracció i van fundar el grup Parpalló en 1956.

'Art-Comportament'

La mostra 'Art-Comportament' té un caire tricèfal, ajuntant l'art multidisciplinari que representen Solber Arjona, Lucio Abad i Vicent C.V.D. Spek. Part de la proposta ha recollit el mateix treball creatiu d'Arjona i Vincent, que durant les darreres setmanes han estat creant el seu art a la 'Factoria creativa' municipal a la vista del públic. Aquest particular 'making of' ha estat enregistrat en vídeo i serà reproduït com a part de l'exposició.