El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVAM CADA ALCOI tindrà un estudi de gravació 'de primer nivell'

Col·locació del parquet a la sala de gravació

L'espai disposarà de tota la tecnologia necessària per a poder gravar maquetes i projectes musicals amb alts estàndards de qualitat.

La nova aposta de l'Ajuntament d'Alcoi per al centre d'art és la creació d’un estudi de gravació amb tecnologia "de primer nivell", i que promet donar "molt joc al món de la música alcoiana i valenciana".

L'espai disposarà de tota la tecnologia necessària per a poder gravar maquetes i projectes musicals amb alts estàndards de qualitat. Entre les tasques que estan portant-se a terme es troba la col·locació del parquet i l’adequació de la 'peixera'. L'única cosa que falta és la compra i instal·lació de tots els aparells tècnics, que ja s’han estudiat i valorat econòmicament per part de l’equip de la regidoria de cultura. La inversió total en l'estudi serà de 15.000 €, una partida que s'ha assolit després de l'aprovació del pressupost municipal per a 2019.

Està previst que l’estudi compte amb condicionament acústic, sala de gravació i control, PC optimitzat per a un estudi de gravació, sistema de gravació d'àudio, software de producció musical Steinberg Cubase Pro, instal·lació i configuració de microfonia, sistema de monitoratge de la sala de gravació, taula de control, carro i accessoris.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, afirma el següent en relació al projecte: "Aquest estudi de gravació ha sigut una demanda de fa molt temps per part del món de la música a Alcoi però, a més a més, parlem d’un projecte ambiciós. D’una banda, podem dir que tècnicament és d’altíssima qualitat i, d’altra, que aquest estudi es troba en un espai immillorable". 

L’Ajuntament també vol que l’estudi de gravació siga una eina de treball més per a aquells artistes que gaudisquen d’una de les beques residència que el govern pretén posar en marxa a l’IVAM CADA ALCOI.