El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVAM-CADA d'Alcoi podria obrir a octubre

El CADA-IVAm d'Alcoi obrirà les portes a la tardor
Alcoi es convertiria així en la primera subseu de l'IVAM fora de València

Es compliria així amb el compromís del president Ximo Puig, qui va assegurar que el 2018 seria l'any del CADA. Les tres plantes de l'emblemàtic edifici es repartiran entre la Fundació CAM, l'IVAM i l'Ajuntament d'Alcoi per a fins socials i culturals.

És la previsió de la conselleria de cultura i compliria amb el compromís del president Ximo Puig de reobrir el Centre d'Art d'Alcoi com una subseu de l'Institut Valencià d'Art Modern aquest 2018. Així li ho ha dit el conseller de cultura Vicent Marzà al diari Valencia Plaza, on assegura que la idea és tindre per a la tardor el centre obert, amb "una programació estable, que tinga sentit dins dels fons de l'IVAM i també des dels fons de la mateixa fundació". 

Tot indica que arriba el moment de renàixer d'aquest emblemàtic edifici alcoià, Monte de Piedad reconvertit en centre d'art que després de tan sols 9 mesos de vida va tancar les portes el 22 de desembre del 2011. Van passar cinc anys fins que Ximo Puig es va comprometre a reobrir el CADA, anunci que es feia oficial en octubre del 2017 amb la signatura del conveni a tres bandes entre Ajuntament, Generalitat i Fundació CAM. Al llarg del 2018 s'han fet les obres dins de l'edifici per adequar-ho, i ara es concreta la seua obertura per al mes d'octubre.

Segons el conveni firmat per les tres institucions, la Fundación CAM gestionarà la planta baixa de l'edifici. L'IVAM disposarà de la primera planta per a les seues exposicions anuals i també podrà fer exposicions temporals en la planta baixa. La segona planta serà gestionada pel consistori alcoià per a fins socials i culturals. En el conveni també s'especifica que l'IVAM programarà exposicions per valor de 400.000 euros, i que l'aportació de l'Ajuntament serà de 250.000 euros. Des de la conselleria de cultura confirmen que el pressupost del 2018 per a l'IVAM s'ha incrementat precisament per consolidar aquest creixement.