El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'IVAM converteix Alcoi en 'La Ciutat Imaginada'

OVNI PBK9 (Rosell Meseguer), ubicada a l'Av. País Valencià, 42.

Les obres es troben projectades en cartells a quatre parades de bus d'Alcoi, i són fuits de treball de l'alcoiana Nuria Fuster (al pont del Viaducte), Cristina de Middel (cruïlla dels carrers Sant Tomàs i Sant Jaume), Rossell Meseguer (Av. País Valencià, 42) i Ben Russell (Plaça Ramón i Cajal).

Més informació al voltant del projecte.

El fet que Alcoi siga subseu de l'Institut Valencià d'Art Modern comença a notar-se, i no soles a l'interior de l'IVAM-CADA Alcoi, sinó també al llarg i ample de la ciutat. Fins al pròxim 18 de gener diferents indrets de la nostra ciutat albergaran mostres d'art contemporani com a part de 'La Ciutat Imaginada', un projecte amb què deu artistes repensen el concepte de ciutat fora dels espais museístics.

Les obres es troben projectades en cartells a quatre parades de bus de la ciutat i són fuit del treball de l'alcoiana Nuria Fuster (al pont del Viaducte), Cristina de Middel (cruïlla dels carrers Sant Tomàs i Sant Jaume), Rossell Meseguer (Av. País Valencià, 42) i Ben Russell (Plaça Ramón i Cajal). La resta de treballs, fins a completar els deu artistes, es troben exposats a la ciutat de València, i entre ells es troben les obres de Basma Alsharif, Ad Minoliti, Iván Argote, David Ferrando Giraut, Daniel Steegmann Mangrané i Regina de Miguel. 

La curadora independent de la mostra i crítica d'art, Johanna Caplliure, s'ha desplaçat fins a Alcoi per a presentar el projecte, el qual ha assegurat que "pren com a inspiració l'expressió 'fer món', una noció desenvolupada pel filòsof Martin Heidegger i que dóna compte de l'existència de l'ésser humà en un món en plena acció i en constant transformació". Així doncs, continua Caplliure, 'La Ciutat Imaginada' "naix amb l'objectiu d'eixir del museu per a ser ciutat. Un projecte pensat des de la fabulació crítica per a inventar imaginaris nous sobre nosaltres mateixos, per a fer nous mons".

Johanna Caplliure, curadora de la mostra