El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Llarga vida a l'Alardo d'Alcoi

Alardo del matí 2018 a Alcoi / AM
Una declaració institucional instarà al govern central a continuar dialogant amb les entitats festeres. També instarà a l'Agència Valenciana de Turisme a fer un informe sobre la importància dels actes d'arcabusseria en les Festes

A proposta del Partit Popular, tots els partits polítics d'Alcoi donaran suport a una moció per tal de garantir la continuïtat de l'Alardo en les Festes de Moros i Cristians. En el plenari d'aquest dilluns 28 de maig, es llegirà una declaració institucional on s'instarà al govern central a continuar dialogant amb les entitats festeres. També s'instarà a l'Agència Valenciana de Turisme a fer un informe sobre la importància dels actes d'arcabusseria en totes les Festes de Moros i Cristians.

El Partit Popular sosté que "des del Ministeri, s'han fet molts esforços en flexibilitzar l'aplicació del Reglament d'Explosius, que regula l'emmagatzematge, transport, venda, distribució, tinença i mesures de seguretat a aplicar en explosius d'ús civil i que siga assumible per les distintes festes locals". Serà el PP qui presente una moció al plenari que serà aprovada per tothom i passarà a ser declaració institucional.

En aquesta declaració també es pretén fer arribar al Ministeri l'informe on l'Agència Valenciana de Turisme avaluarà l'impacte econòmic dels alardos en les distintes festes de Moros i Cristians.

Rafa Miró, portaveu del PP d'Alcoi, subratlla que "per al Partit Popular les tradicions són molt importants, tant a escala cultural, com pel que representen en l'economia local. És per açò que s'ha llançat aquesta iniciativa per a continuar treballant amb el Ministeri la millor aplicació de la normativa a fi de que es garantisca l'acte de l'Alardo en el futur".