El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Llargs aplaudiments per als herois de la Covid-19 en el 9 d’octubre d’Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi ha aconseguit organitzar amb totes les mesures higièniques i de seguretat l'acte institucional del 9 d'Octubre a un espectacular Teatre Calderón. El que més ha cridat l'atenció ha sigut dos llargs aplaudiments per a aquells que han lluitat en primera línia contra la Covid-19. Ells han rebut el premi col·lectiu, mentre que el premi a títol individual ha sigut per a José María Segura i la seua llarga trajectòria. En el manifest de Llúcia Martín ha volgut reivindicar el que som com a poble, però també la part que més s'ha vist desfavorida en la Covid-19 com ha sigut la sanitat, l'educació i les polítiques socials.

L'acte presentat per Xavi Mira ha començat i acabat de la mateixa manera, amb la música de la Corporació Primitiva d'Alcoi, dirigit per Jordi Monllor. El manifest de Llucia Martín ha tingut una doble reivindicació: en primer lloc, sobre els valencians i la identitat com a poble. En segon lloc, ha demanat "prudència" a tothom i que "deixem que la ciència faça el seu paper". També ha volgut recordar els sectors que més han eixit perjudicats com ha estat "l'educació i sanitat pública, i les polítiques socials".


Pel que fa als premiats, en primer lloc l'ha rebut José María Segura. Segura ha destacat que el premi també va dirigit per al Museu Arqueològic i els seu 75 anys, el CAEHA i la seua família. El premi col·lectiu ha estat acompanyat per llargs aplaudiments. Qui ha parlat en nom de tots els 'herois' que han lliutat contra la pandèmia ha sigut Enrique Barbeito, gerent de l'Àrea de Salut d'Alcoi.


ARAMULTIMÈDIA ha estat a l'acte del Calderón i ofereix aquest complet vídeo amb les paraules de l'alcalde, Toni Francés, i Llúcia Martín després de llegir el manifest.