El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Lleida fa Moros i Cristians amb 'esquadres", mascaretes i bandes de música

Foto de Joan Vallberdú treta de la web d’UNDEF
  • 300 festers i músics, i 400 espectadors: tots asseguts
  • Amb esquadres i mascareta. Ja hi ha un precedent 
  • Que prenga nota Albaida, la primera de les nostres en el calendari

Veure que fan els veïns o altres col.legues sempre és una bona manera de testejar quin serà futur més immediat. Per això, pensant en els Moros i Cristians de les Comarques, és bo saber que Lleida ha estat el primer municipi que ha tret el carrer 'esquadres' i no 'batallons'.

Amb limitacions, però les Festes de Lleida han eixit al carrer aquest cap de setmana. Feia dos anys que no tenien Moros i Cristians i han estat els primers a l'Estat a fe-les.

300 persones, entre festers i músics, han recorregut els principals carrers de la ciutat, acotat per cadires i en les que han assegut uns 400 amants de la Festa. 4 bandes de música han amenitzat el ritme i han tornat l'alegria a aquesta ciutat catalana.

L'itinerari l'han variat respecte a anys anteriors amb la idea de fer-lo més tancat i per a respectar els protocols.

Allò que més interessa als festers de les nostres comarques és saber que ja hi ha algú que ha eixit al carrer, que han format amb mascareta, en 'esquadra' i amb música.

Poden prendre nota Albaida i Bocairent, les primeres localitats que festejaran Moros pròximament. Això sí, cal tindre en compte que cada autonomia s'autoregula en matèria de COVID.