El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Lliurats els diplomes de l’Escola d’Acollida 2021

Lliurament diplomes PANGEA

El projecte de l’Escola d’Acollida inclou un programa voluntari de comprensió de la societat valenciana, que facilita el certificat que acredita de forma positiva l’esforç d’integració perquè tinga els efectes de la consecució administrativa i la renovació de les autoritzacions de residència temporals.

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi va acollir el Lliurament dels Certificats de l’Escola d’Acollida 2021, un acte organitzat per Pangea, l’Oficina d’atenció a persones migrades amb col·laboració de Creu Roja Alcoi.

Un total de 16 persones inscrites al Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana han aconseguit el certificat. De les 16 persones, 3 són dones i la resta homes. Les diferents nacionalitats dels participants són les següents: Marroc, República Dominicana, Egipte, Cuba i l’Algèria.

Cal indicar que segons la legislació autonòmica vigent, en concret la llei d’Integració de les Persones migrants a la Comunitat Valenciana, les oficines Pangea de l’Administració local són les encarregades de proporcionar la informació, mediació, assessorament i orientació sobre els recursos de l’Administració i de les entitats, així com el desenvolupament de projectes d’interculturalitat. Aquesta Llei determina el contingut i l’execució del programa voluntari de comprensió de la societat valenciana: Escola d’Acollida (activitat que gestiona l’Oficina Pangea- antic AMICS).

L’Escola d’Acollida es va realitzar des del 8 de novembre fins al 30 de desembre de dilluns a dijous en horari d’11,30- 13.30 hores a les instal·lacions de Creu Roja Alcoi. Pel que respecta al projecte de l’Escola d’Acollida, inclou un programa voluntari de comprensió de la societat valenciana de 40 hores lectives i certificables, que facilita el certificat que acredita de forma positiva l’esforç d’integració perquè tinga els efectes de la consecució administrativa i la renovació de les autoritzacions de residència temporals.

Les àrees que treballen són 4 amb 10 hores cadascuna: Llengua castellana/valenciana, Geografia i Història d’Espanya i de la Comunitat Valenciana, Legislació Bàsica i Àrea d’Informació pràctica, dins d’aquest apartat, es realitzen entre d’altres, activitats pràctiques sobre ocupació, sanitat, tràmits administratius, etc. A més, es facilita una eixida cultural per tal de conéixer de primera mà les característiques socioculturals pròpies del municipi on es resideix.

L’eixida cultural de l’Escola d’Acollida Pangea Alcoi 2021, va consistir en una Visita al Museu Arqueològic Camilo Visedo Alcoi el passat 16 de desembre. “Amb aquest programa voluntari posem a disposició i fem efectiu el compromís d’integració de les persones migrants, residents i majors d’edat a la Comunitat Valenciana. Amb l’oferiment, per part de la Generalitat, d’un Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana que facilite a la persona migrant el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica, dels seus drets i deures, de l’estructura política, la cultura i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana i de les implicacions de la diversitat cultural. Vull destacar l’esforç d’aquestes 16 persones per aconseguir la integració a la nostra ciutat, a Alcoi, que com a ciutat acollidora els rebem amb els braços oberts per també ajudar-los a formar part de la nostra societat”, va destacar la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia.