El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Lliurats els premis del I Concurs fotogràfic i literari d'Alcoi sobre la soledat no desitjada de la gent gran

Lliurament premis de fotografia / Ajuntament

Els premis consisteixen en material fotogràfic i/o informàtic a adquirir en diversos comerços locals d'Alcoi.

Cristina Llorens i Elena Méndez han guanyat el I concurs fotogràfic i literari sobre la soledat no desitjada organitzat per la Regidoria de Gent de Gran. El lema del concurs ha estat “La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots”.

És una realitat actualment i l'Ajuntament d'Alcoi ha volgut evidenciar la seua existència amb un concurs fotogràfic i literari. Es tracta de la soledat no desitjada, sobretot amb la gent major. Els premis consisteixen en material fotogràfic i/o informàtic a adquirir en diversos comerços locals d'Alcoi.


Al concurs fotogràfic, es tractava de buscar imatges que feien referència a contextos de la vida de les persones grans sobre aquells moments personals, d’activitat o relació social. En aquest àmbit, es van presentar un total de 22 obres on el jurat, format per Juani Ruz, Juan Català i Xavier Terol, van atorgar els següents premis:
- 1er premi (350€): “Los Olvidados” de Cristina Llorens.
- 2on premi (225€): “Acompanyant-se en silenci” de Lidia Miró.
- 3er premi (100€): “A sols” de Raül Gerónimo Silvestre.


Quant al concurs literari, van ser 26  obres presentades en aquesta modalitat on es pretenia afavorir la visibilitat, la reflexió i el debat social sobre la soledat no desitjada mitjançant els relats curts, com a vehicle per canalitzar idees i sentiments. El jurat va estar format per María Serra, Josep Rafel Cortés i Pau Grau, qui van atorgar els següents premis:
- 1er premi (350€): “Blau com els seus ulls” d’Elena Méndez.
- 2on premi (225€): “Tu i jo” de Rebeca San Juan.
- 3er premi (100€): “Antonio” de M.ª Luz Hidalgo.