El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Llum verda a la millora d'accessibilitat per al col·legi Real Blanc de Cocentaina. Les obres començaran aquest estiu

El col·legi Real Blanc de Cocentaina
Les obres, amb un cost de 52.400 euros, suposaran el canvi de la porta principal i la instal·lació d'un ascensor

Tan sols una setmana després que el ple de Cocentaina haja aprovat el projecte i la petició de competències, s'ha rebut el vistiplau de la conselleria d'educació. Així, comença el procés de licitació i s'espera que en el mes d'agost es faça el gros de les obres per tal de no molestar a les classes.

La conselleria d'educació ha sonat el vistiplau al projecte per a la millora d'accessibilitat en el col·legi Real Blanc de Cocentaina. Era l'últim tràmit que es necessitava perquè l'Ajuntament puga iniciar l'expedient per a licitar les obres. Recordem que es tracta d'una inversió de 52.400 euros que s'inclouen dins del Pla Edificant. Les obres consistiran en el canvi de la porta d'accés i la instal·lació d'un ascensor.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina, la seua alcaldessa Mireia Estepa s'ha mostrat molt satisfeta per la rapidesa, ja que el vistiplau d'Educació arriba tan sols 6 dies després que el projecte passara pel plenari municipal. "És una obra molt important per a garantir l'accés a l'escola pública del Real Blanc i amb aquestes millores disposarem d'un centre totalment adaptat, lliure de les barreres arquitectòniques que dificultaven l'accés a la primera planta de l'edifici" diu Mireia Estepa, qui confia que aquesta rapidesa "s'aplique també per a la resta de peticions que hem fet a Edificant".

Així, s'enceta el camí per a licitar les obres, que tenen una duració estimada d'entre 3 i 4 mesos. Mireia Estepa explica que "ja es van preveure elements de minoració del soroll per a no causar excessives molèsties durant les classes. A més, la voluntat de l'Ajuntament és que el gros de l'obra puga fer-se durant el mes d'agost, deixant els altres dos mesos a qüestions d'instal·lacions".