El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Observatori dels Animals abordarà com cuidar els cavalls durant les Festes d'Alcoi

Reunió anterior de l'observatori / R. Lledó

Tot ve després d'una campanya en Change.Org per part d'una particular

Aquest dimecres 19 de desembre a les 18 h, el Saló de Plenaris de l'Ajuntament d'Alcoi acull una nova reunió de l'Observatori per a la Protecció dels Animals. Un dels punts en l'ordre del dia serà abordar la problemàtica de presumpte maltractament als cavalls durant les Entrades de Moros i Cristians.

Tot ve després d'una campanya de Change.org amb quasi 500 firmes. La denúncia d'una particular assegura que "un cap batedor de l'esquadra va llançar el cavall cap al públic que va fugir despavorit". A més també conta altre cas en el qual un cavall "va sofrir colps en el cap per part del seu cuidador que el portava del ramal fins que els propis festers i públic van intervenir".


L'Associació Alcoi en Defensa dels animals proposarà a l'Observatori per a la Protecció dels Animals que es prenguen mesures. Segons ha contat a ARAMULTIMÈDIA la seua presidenta, Anabel Ruiz, aquest tema es debatrà aquest dimecres 19 de desembre a les 18 h en una reunió.


Aquesta associació desconeix a hores d'ara si és l'Ajuntament d'Alcoi o l'Associació de Sant Jordi qui té la potestat perquè els drets dels animals s'acomplisquen durant la Trilogia. Segons Anabel Ruiz, demanen coses de "sentit comú", com pot ser "una zona amb ombra per als animals abans de començar l'Entrada o disposar d'aigua".


Anabel Ruiz assegura que "el regidor de Festes, Raül Llopis, es va comprometre a fer alguna cosa" després de conèixer la problemàtica amb els animals i que s'iniciara la campanya pocs dies després de la Trilogia de 2018.


Segons l'Ajuntament, "l'observatori pretén ser un òrgan de participació social i consulta dirigit a estudiar i promoure actuacions en l'àmbit de la protecció animal. Amb ell, el Govern pretén tractar temes molt variats que afecten els animals com poden ser les colònies de gats, els coloms, els gossos, el maltractament, l'enverinament o l'abandonament, entre d'altres, així com l'ordenació municipal de totes aquestes qüestions, i la creació de campanyes d'informació i conscienciació".