El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi centra part de la seva tasca per tractar els elevats preus del lloguer

La tercera sessió se celebra a finals d’aquest mes de març. Per a més informació es pot visitar aquest enllaç.

Ara mateix s'està treballant sobre els elements de diagnòstic que es van fer al 2021 i gran part de la tasca está en veure com resoldre el context generalitzat de l'elevat preu i empijorament de les condicions de finançament.

L'Observatori Municipal de l'Habitatge d'Alcoi (OMHA) ha iniciat des de principis del mes de març la segona edició dels seus Laboratoris. Els tres Laboratoris de l’OMHA (d'habitatge i mercat (LAB1), de perspectiva social (LAB2) i d'innovació social (LAB3)) continuaran amb una tercera sessió que se celebrarà a finals d'aquest mes de març.

Durant aquesta edició, els diferents laboratoris han incorporat experiències d'altres municipis, amb els que es pretén incorporar accions que es puguen aplicar al cas de la ciutat d'Alcoi. Aquest 2023 s'estan revisant els elements de diagnòstic que s'elaboraren durant la primera edició, celebrada l'any 2021. A més, cal destacar que les dificultats d'accés a l'habitatge, motivades pel context generalitzat internacionals que es viu amb l'empitjorament de les condicions de finançament i els elevats preus del lloguer, estan centrant bona part dels debats que es duen a terme als Laboratoris.

En aquest sentit, han participat els gerents de les entitats municipals de l'habitatge d'Elx (PIMESA) i València (AUMSA), explicant les metodologies que fan servir les empreses municipals a l'hora d'actuar sobre la millora del parc d'habitatges públics; el director de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona i l'entitat La DULA, amb exemples i models per a la prevenció i acció sobre la problemàtica social de l'habitatge; i l'equip d'arquitectes de Paisajetransversal, qui han presentat el model d'intervenció que s'ha dut a terme al centre històric de Xixona.

La tercera sessió se celebra a finals d’aquest mes de març. Per a més informació es pot visitar aquest enllaç.