El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Oficina de Turisme d’Alcoi continuarà sent Punt d'Informació Col·laborador dels Parcs Naturals Font Roja i Mariola

Tourist Info / Ajuntament Alcoi

En 2008 Alcoi es va adherir al programa

Tourist Info Alcoi ha renovat la seua adhesió com a Punt d'Informació Col·laborador (PIC) del Parc Natural Font Roja i la Serra de Mariola. L’oficina continuarà difonent els recursos i productes turístics, facilitant assistència i orientació turística, fomentant l'hospitalitat i coadjuvant a optimitzar la gestió de l'experiència turística.

L'objectiu és aprofitar les sinergies entre administracions públiques competents; Turisme i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb la finalitat de col·laborar en la promoció, preservació i utilització racional dels espais naturals amb la finalitat de no posar en risc la seua sostenibilitat.


Els punts d'informació col·laborador (PIC) són oficines de turisme de la xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana que ofereixen, entre altres serveis, una informació de qualitat i veraç quant a les característiques del parc natural i a les activitats que s'hi desenvolupen, i constitueixen un suport als centres d'interpretació i a les oficines dels parcs naturals. L'usuari que es dirigisca a aquestes Oficines de Turisme, acreditades com a PIC, podrà obtenir informació sobre els equipaments, itineraris i serveis que ofereix el parc natural.


Alcoi es va adherir a aquest programa d’acreditació del qual van formar part 63 municipis/mancomunitats amb més de 100 oficines Tourist Info acreditades per als 22 Parcs Naturals de tota la Comunitat Valenciana. Ara aquest programa requereix un nou impuls i una renovació, singularment sota el paraigua de la Llei 15/2018, de 7 de juny, de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i el Codi Ètic del Turisme Valencià, per aquest motiu s'ha renovat l'adhesió.