El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oficina Pangea atén més de 700 persones migrants durant 2019

Els 11 migrants amb el diploma 'Comprensión de la Sociedad Valenciana'.

Entre aquestes persones ateses se'n troben 11 que han participat en el programa de 'Comprensió de la Societat Valenciana'.

El servei PANGEA (Oficina d'atenció a les persones migrades) ha atés durant 2019 en Alcoi a 723 persones, de les quals 38 eren europees i la resta d’altres parts del món.

Entre aquestes persones ateses se'n troben 11 (7 dones i 4 homes) que han participat en el programa de 'Comprensió de la Societat Valenciana', una formació voluntària de la Generalitat Valenciana. Es tracta d'una de les tasques que té l'oficina PANGEA per a oferir atenció i fomentar la integració de la gent que arriba a la nostra ciutat, complementant-se amb la sensibilització i orientació jurídica.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha entregat els 11 diplomes que acrediten la participació en el programa, agraint-los que s'hagen interessat de manera voluntària "per aquest territori on ara tenen el seu projecte de vida".

Funcions de Pangea

Entre les tasques de PANGEA està l'orientació jurídica que es dóna de dilluns a dijous de 9.30 a 13.30 h, amb cita prèvia i una cadència de mitja hora. En les instal·lacions, situades en la seu de Creu Roja, a través de voluntaris, es realitza alfabetització i formació en castellà, valencià i anglés. També es fan classes dels continguts de l'examen d'espanyol, DELE, i del CCSE, per a l'obtenció de la nacionalitat espanyola. Els períodes d'inscripció per a la formació s'obrin tres vegades a l'any, en setembre, desembre i abril.

Xifres de població migrant en Alcoi

Les dades de població d'Alcoi indiquen que al voltant del 30% dels habitants han nascut fora de la ciutat, en total, més de 13.000 persones. D'elles, 21,28% han arribat a Alcoi des de diferents llocs d'Espanya (el 6,47% des d'altres poblacions de la província d'Alacant, el 3,27% des d'altres municipis de la Comunitat Valenciana i l'11,54% des d'altres comunitats autònomes).

Dels 4.504 nascuts fora d'Espanya, hi ha 1.157 persones de Marroc, Equador i Romania són els altres països que més gent acullen, amb prop de 600 persones cadascun. Els procedents tant de Bulgària com de Colòmbia, França, Argentina, Xina i Pakistan també superen les 100 persones censades a Alcoi.