El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oli de Masia la Mota i Cerveses Lluna entren dins del grup d'empreses certificades amb la marca Parc Natural

Indira Amaya i Maria Vicente arrepleguen el certificat marca Parc Natural amb les altres 19 empreses valencianes que han aconseguit el distintiu

Un reconeixement que valora les empreses que aprofiten els recursos que ofereixen els nostres parcs naturals, al mateix temps que són respectuoses amb el Medi Ambient. A més, suposen una oferta turística diferent, amb visites i tast de cerveses, o l'incipient "oli-turisme" que es pot potenciar a les nostres comarques. 

Dos empreses de les nostres comarques formen part del grup de 21 empreses que acaben de rebre el certificat de la marca Parc Natural, un distintiu que concedeix la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient als productes naturals, artesans o activitats de turisme que s'elaboren dins d'una àrea d'influència d'un parc natural valencià. 

I en el nostre cas, parlem de dos empreses ubicades a Alcoi i dins de l'àrea del Parc Natural de la Font Roja. Per una banda està l'oli de la Masia la Mota, que ha aconseguit el distintiu de producte natural perquè tota la matèria primera està al parc. Indira Amaya, responsable de l'empresa, ha explicat ARAMULTIMÈDIA que a hores d'ara compten amb 500 oliveres, que en un futur pròxim s'ampliarà en 2.000 més. "Hem recuperat una finca que estava en abandonament, ajudem a la conservació del paisatge rural i emprenem una nova activitat que és l'oli-turisme". Indira Amaya diu que aquesta distinció beneficia molt aquest tipus d'empreses perquè la majoria són productors xicotets, i es reconeix que són "productes ecològics i respectuosos amb el Medi Ambient". És el segon producte que Indira Amaya certifica amb la marca Parc Natural, perquè l'hotel Masia la Mota ja compta amb aquest distintiu des de fa uns anys

Indira Amaya amb l'oli de Masia la Mota

I per altra banda, està Cerveses Lluna, que aconsegueix el distintiu de producte artesanal, perquè quasi tota la matèria primera que utilitza prové del parc o de la seua àrea d'influència. En aquest cas parlem de l'aigua que des de Cerveses Lluna utilitzen per a la fabricació artesanal de les seues begudes, i que prové tota dels aqüífers naturals del Molinar. María Vicente, de Cerveses Lluna, explica que a hores d'ara la Malta i altres ingredients no l'aconsegueixen ací, però un dels objectius de futur és aconseguir una plantació pròpia a la zona. Cerveses Lluna ja compta amb el certificat DQA, Document de Qualificació Artesana, i ara suma aquest certificat de marca Parc Natural. No sols es dediquen a la producció d'una beguda, sinó que el procés artesanal suposa una oferta turística diferent, amb visites o tast. 

Varietat de cervesa artesanal en Cerveses Lluna

La conselleria d'agricultura ha lliurat els distintius a les 21 noves empreses que ho han aconseguit, entre elles aquestes dos del Parc Natural de la Font Roja. En concret han sigut 10 distintius per productes naturals, altres 10 a empreses de serveis i 1 a productes artesanals, el cas de l'alcoiana Cerveses Lluna. Amb aquestes ja són 120 les empreses valencianes amb el distintiu: 6 dedicades a productes artesans, 59 vinculades a productes naturals i 55 relacionades amb el turisme de natura.