El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’oli d’oliva de la Serra de Mariola, present a un dels millors ‘panettone’ del món

Presentació a l'Hotel Melià d'Alacant

Creat pel pastisser Raul Asencio

La recepta del ‘panettone’ és d’origen italià, però no han pogut deixar passar l’oportunitat de fixar-se en un ingredient de les nostres comarques. El ‘panettone’ que ha aconseguit medalla de Bronce al Miglior Panettone Innovativo del Mondo té com a ingredient Oli d’Oliva Verge Extra de la Serra de Mariola. El seu creador ha sigut Raul Asencio, pastisser d’Asp, i la distinció l’ha lliurat la Federazione Internazionale Pasticceria, Gelateria e Cioccolateria de Roma.

Aquest ‘panettone’ tenia com a objectiu reivindicar els productes de la província d’Alacant, ja que un dels ingredients també és espuma de Sal de Santa Pola. Aquesta creació s’ha presentat a l’Hotel Melià d’Alacant.

El panettone està elaborat amb una massa mare natural de cultiu biològic pastada amb l'oli d'oliva verge extra Cupatge de SELMA, extret d'olives cultivades en la Serra de Mariola; roques de toffee de xocolate Cacau Barry Alto El Sol, elaborades amb faves de cacau biològiques recollides al poble de la selva peruana de Juanjui; i espuma de sal evaporada en les salines Bras del Port de Santa Pola. L'harmonització de l'oli Selma, amb la seua lleugera amargor i aroma herbàcia i fruitera, amb el xocolate Barry Alto El Sol, únic pel seu sabor amb tocs d'oliva i fruits rojos, i l'espuma de sal, fan d'aquest dolç artesanal una peça única, perquè aquest panettone artesanal forme part d'una edició limitada de tres mil unitats.

El pastisser Raul Asencio sosté que “cada any ens esforcem per crear un panettone únic que mescle la tradició italiana d'aquest producte amb alguns dels millors ingredients de proximitat com el dàtil, la magrana mollar, el raïm o, com enguany, l'oli d'oliva verge extra”.