El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Olleria ret homenatge a les seues bandes de música, l’ànima de la festa

Els últims concerts d’ambdues bandes van tindre lloc en agost i setembre de 2020.
  • Els actes es van celebrar amb motiu del dia de l’Entrada de Moros i Cristians i de la festivitat de Sant Miquel.

  • En l’entrega es va homenatjar a Pepo, fent entrega a son pare d’un dels enregistraments dels concerts.

La localitat de l’Olleria, a través de l’Ajuntament i de la Junta Central de Festes de Moros i Cristians, han volgut reconèixer la tasca de les bandes de música del municipi, la SEM Santa Cecília i l’AEM La Nova.

El divendres 26 de març, després dels diversos ajornaments provocats per la cancel·lació dels actes emmarcats en el programa de l'agenda cultural olleriana, l’Ajuntament va poder fer entrega de l'enregistrament dels últims concerts (celebrats a L'Olleria a l'agost i setembre de 2020) a les dues bandes de música municipals.

Respecte dels concerts objecte de regal, el primer va ser el de la Societat Escola Musical Santa Cecília, el dia de l'Entrada dels Moros i Cristians. Després, el dia de Sant Miquel, va ser el torn de l'Agrupació Escola Musical La Nova. Segons expliquen des del consistori ollerià, van ser concerts amb multitud de matisos perquè, per a tots (músics i públic assistent), van representar “l'essència de la nostra música, aquella que no vam poder gaudir ni als carrers ni en les cabiles. Era, diem, una suma de ràbia, enyorança i passió per la música de la Festa de Moros i Cristians, la nostra Festa”.

El concert de La Nova, a més, apunten des de l’Ajuntament, “va tenir a més un matís addicional, era l'homenatge a un jove, Pepo, tristesa i ràbia per la crueltat amb què la vida li va parar el cor”. Així, amb intenció de retre-li homenatge, es va fer entrega d’un dels enregistraments dels concerts a José Cerdà, pare de Pepo.

Des de les Regidories de Festes i Cultura, s’ha treballat amb intenció de deixar constància de tots dos concerts mitjançant el seu enregistrament. Ambdues institucions, la Junta Central de Festes de Moros i Cristians representada per la seua presidenta Mariola Gil i el seu vicepresident Vicente Egea, i l’Ajuntament de l’Olleria, de mans de l’alcalde Ramón Vidal i el regidor de Festes i Cultura Juan Ricardo Ruano, van fer el lliurament d'aquests records als directors de les bandes, Ramón Garcia i Pablo Penades, i als seus presidents Manolo Cerdà i Rafa Vaño.